gezondheidscentrum
onder de linden
login

Hedwig Roorda

Kunstzinnige therapie voor kinderen en jongeren - en begeleiding bij verlies
specialisaties
Kindertherapie  


werkzaam bij
Therapeuticum Aquamarijn - gezondheidscentrum voor antroposofische geneeskunde


 

Kunstzinnige therapie

Een doe-therapie die aansluit bij kinderen en jongeren omdat ze via beeldend werken aan de slag gaan met daar waar ze in vastlopen.

In te zetten bij verschillende klachten, zoals: niet lekker in je vel zitten, angsten, moeilijk gevoelens kunnen uiten, overspoeld raken door emoties, boze buien, onzekerheid en faalangst, het tonen van onhandelbaar gedrag, problemen op school en op het sociale vlak.

Begeleiding bij verlies voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren en waar gewenst het gezin weer op weg helpen en in hun eigen kracht zetten wanneer zij vastlopen in hoe om te gaan met een (naderend) verlies. In te zetten bij verlieservaringen rondom een ingrijpende verhuizing, echtscheiding, ziekte, overlijden.

Methode: Via het beeldend werken zoals tekenen, schilderen, verhalen maken gaan de kinderen en jongeren aan de slag met daar waar ze vastlopenrondom hun verhaal van verlies. Het is een doe-therapie. Het begrijpbaar maken voor kinderen en jongeren van hun verhaal en hun gevoelens en soms het gedrag wat zij laten zien, neemt een belangrijke plek in. Ruimte geven aan wat er gebeurd is, hoe het nu is, en hoe straks verder te gaan staan centraal. Daarnaast is er aandacht voor psycho-educatie voor het kind en het gezin. Waar gewenst, betrek ik het gezin bij de therapie.

 

 

 

 

 

 

 Tel 06 28138526
Mail info@hedwigroorda.nl
Hedwig Roorda